Integrace dítěte s epilepsií v Kouzelných školách

Integrace dítěte s epilepsií v Kouzelných školách

18.10.2024

Po naší podcastové pauze máme velkou radost, že další sérii nových epizod můžeme odstartovat inspirativním rozhovorem s Mgr. Martinou Štanclovou, ředitelkou Kouzelných škol, kam chodí Patrik. Martina nám přiblíží, jak důležité je propojení školy a rodiny v případě, kdy rodina pečuje o dítě s vážným onemocněním, jako je epilepsie.

Martina Štanclová má dlouholeté zkušenosti v oblasti speciální pedagogiky a již od roku 2000 se věnuje vzdělávání dětí pomocí Montessori přístupu. Její bohatá kariéra zahrnuje nejen pedagogickou činnost, ale také lektorskou práci, kde vzdělává další pedagogy i veřejnost. Martina se aktivně věnuje i krizové intervenci.. Díky svým znalostem a empatickému přístupu přináší do školy komplexní podporu dětem s různými specifickými potřebami.

V díle, na který se můžete těšit už v pondělí, se dozvíte, jak moc záleží na vstřícném a citlivém přístupu školy, nejen ve vzdělávání, ale i v celkovém začlenění dítěte do kolektivu. Tento díl vás provede tím, jak může škola pomoci dítěti s epilepsií lépe zvládat školní prostředí a tím zlepšit i kvalitu jeho života.

Sledujte nás, ať vám nový díl neunikne!
 

podcast.png